O medieseanca, bursiera Fundatiei ”Printul de Wales”

Zilele trecute, m-am bucurat sa aflu ca o medieseanca s-a aflat printre cei care au fost alesi sa urmeze Cursul de tesaturi traditionale, organizat de Fundatia ”Printul de Wales” Romania. Andreea Busoiu  a avut parte de o experienta pe care crede ca nu o va uita vreodata. Impresiile ei le poti citi mai jos.
Cursul de tesaturi traditionale Viscri _2
“Cum ai ajuns la Viscri?”, este intrebarea pe care mi-o adreseaza cam majoritatea cunoscutilor in ultima perioada.
Iata ca am sa va povestesc in cateva cuvinte despre aventura de la Viscri.
In urma anuntului postat pe Facebook de catre Fundatia ”Printul de Wales” Romania, despre cele zece burse la Cursul de tesaturi traditionale, am vorbit cu familia si am hotarat sa-mi incerc si eu norocul.
Am scris o scrisoare de prezentare si, alaturi de cateva lucrari cusute de mine, am trimis-o pe adresa Fundatiei, asteptand raspunsul lor, care trebuia sa vina in data de 25 mai 2016. Am avut emotii in  ziua respectiva, deoarece ultima data cand am verificat mesageria nu primisem nimic si deja ma gandeam ca nu a fost norocul meu de data aceasta. Dar, peste noapte, soarta mea avea sa se schimbe. Dimineata, pe Facebook ma astepta o scrisorica ce ma anunta ca am fost selectata intre cele zece bursiere si ca trebuie sa ma prezint duminica seara, la cina festiva in Viscri.
Grupul era format din bursieri din toata tara, din judetele Brasov (majoritatea), Buzau, Comana (Giurgiu), Gura Humorului (Suceava), Ocna Mures (Alba), Constanta si Medias (Sibiu).
Cursul s-a desfasurat pe proprietatea Printului Charles din Viscri, a durat cinci zile, din 30 mai – 3 iunie 2016 si a constat in tehnici de producere a tesaturilor traditionale inspirate din traditiile romanesti si tehnici de cusut.
Am avut doua profesoare deosebite:  Elisabetta Bresciani, profesor universitar si curator de arta textila pentru expozitii in Germania si Italia, si Christine Ober, tutorele principal al cursului pentru tehnici de cusut, cu care am colaborat excelent de bine, invatandu-ne lucruri  pe care nu le stiam.  Am creat legaturi si prietenii cu oameni faini, din domeniu, am invatat si una de la cealalta diferite tehnici care, cu siguranta, ne vor prinde bine la un moment dat.
Cursul de tesaturi traditionale Viscri _1
 
Surpriza cursului a fost prezenta Altetei Sale Regale, Printul de Wales, la Viscri.
Atunci cand am aderat la acest curs, nu am stiut ca va veni Printul Charles in Romania. Doamna Aura Woodword, directorul Fundatiei ”Printul de Wales” Romania, nu ne-a comunicat acest fapt decat in ziua respectiva, la micul dejun. Dar ne-a spus ca vom avea o vizita speciala si vor veni multi oameni, printre care si numerosi jurnalisti.
Eu stiam de la mama mea ca Printul Charles este in tara, la Bucuresti si apoi pe Valea Zalanului, si ma gandeam ca poate va veni la inaugurarea Centrului de Pregatire Profesionala de la Viscri, ceea ce de altfel s-a si adeverit.
Intalnirea cu Alteta Sa Regala, Printul de Wales, a fost memorabila, emotionanta, deoarece este un om deosebit, cald, simplu, glumet, care te intreaba lucruri obisnuite si normale. A fost o experienta pe care nu cred ca o voi uita vreodata”.

51 de comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *