Azi, 25 ianuarie, a avut loc la Atena, in Grecia ceremonia oficiala de decernare a titului de Regiune Gastronomica Europeana – 2019 regiunilor Sibiu si Egeea de Sud (Grecia). Delegatia sibiana a fost compusa din reprezentantii consortiului, care au depus dosarul de candidatura, respectiv Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu, Primaria Medias, Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu si Asociatia Judeteana de Turism Sibiu.
Christine Thellmann, viceprimarul Mediasului, a reprezentat Primaria la acest eveniment. Titlul de Regiune Gastronomica Europeana este acordat de Institutul International pentru Gastronomie, Cultura, Arte si Turism uneia sau mai multor regiuni europene, membre in platforma Regiune Gastronomica Europeana, care depun un dosar de candidatura prin care imbratiseaza principiile platformei si care pun accentul pe dezvoltarea economica locala prin gastronomie.
Ceremonia a avut loc in prezenta unor inalti oficiali, precum sefa unitatii de turism din DG Growth a Comisiei Europene – Silvia Draghi, ministrul grec al turismului – Elena Kountoura, membrii ai parlamentului grec, Ambasadorul Romaniei la Atena – Lucian Fatu, guvernatorul regiunii Egeea de Sud – Georgios Hatzimarkos. Delegatia sibiana a fost primita calduros la Atena de Excelenta Sa, Lucian Fatu, ambasadorul Romaniei in Grecia, care si-a manifestat intreaga disponibilitate de a sprijini acest program.