Intre 4 si 6 august 2017, 14 artizani berari si doi cidrari din Romania (Ilfov, Transilvania si Moldova) se vor afla in Muzeul ASTRA pentru a impartasi vizitatorilor tainele mestesugului de berar, beneficiile si varietatea de gusturi si arome ale berii artizanale autohtone.
Gazdele vor intampina oaspetii cu cea mai variata gama de sortimente de bere artizanala, proaspata, la draft, cidru artizanal, sucuri naturale, dar si preparate culinare specifice Transilvaniei – carnati la gratar din carne de porc mangalita, burger si gratar de carne de vita black angus, friptura de pui, bulz ciobanesc, ciolan cu fasole, clatite, prajituri de casa.
,,Producatori berari, intreprinzatori ai indragitei bauturi traditionale, pasionati si talentati de tot ceea ce fac in micile lor intreprinderi, vin in Muzeul ASTRA cu povesti si taine ale acestei traditii. Cei curiosi vor putea sa afle si sa guste rezultatele muncii berarilor. Vorbim despre o combinatie de arome, dar si despre savoarea, buchetul, aromele menite sa-i convinga pe iubitorii de bere de beneficiile si calitatile nutritive ale acestei bauturi”, a declarat Alexandru Selyem, organizator eveniment targ de bere artizanala.
,,Fenomenul berii artizanale a inceput in bucatariile si garajele pasionatilor de bere, care au invatat sa isi prepare propria bere, dar nu s-au multumit cu atat. Ambitia lor a dus la o adevarata revolutie, un fenomen bazat pe creativitate, inventivitate, dar si individualitate dovedita de „creatiile” lor ulterioare, desavarsite cu efort, pasiune, talent, implicare. La eveniment vor participa: artizani berari si artizani cidrari din Romania, bucatari traditionali, producatori traditionali de deserturi, sucuri naturale, miere, carne. In contextul Sibiu-Regiune Gastronomica Europeana in anul 2019, Muzeul ASTRA va sustine organizarea unor astfel de evenimente interactive cu caracter culinar traditional”, a declarat Ciprian Anghel Stefan, manager general Muzeul ASTRA.
Evenimentul este organizat de Eco Zen Consult Sibiu, in parteneriat cu Muzeul ASTRA.