Asociatia HID – Centrul Cultural Maghiar si Muzeul ASTRA organizeaza o noua editie a evenimentului care se bucura de mare succes in Sibiu, Zilele HUNGARIKUM. Festivalul traditiilor si gastronomiei maghiare ofera si anul acesta prilej de bucurie familiilor si turistilor.
Vestitul concurs de gatit – acum pe trei sectiuni, Gulyás-ul Urias, targul gastro-turistic, programe diverse pentru copii, mestesuguri si ateliere de creatie, jurta si tras cu arcul, degustari de bere artizanala si licori deosebite, expozitiile si concertele sunt doar cateva dintre atractiile in acest an din cadrul festivalului Zilelor Hungarikum.
Cel mai asteptat eveniment pentru publicul larg este concursul de gatit la ceaun, care se va desfasura sambata, 7 iulie in Muzeul in Aer Liber la Targul de Tara. Evenimentul sprijina si prezinta producatorii locali si cei maghiari. Produse si ingrediente de la fermieri si agricultori din Sibiu si imprejurimi vor putea fi achizitionate de echipele concurente chiar la fata locului. In cele trei zile de manifestari in aer liber produse si obiecte specific maghiare se vor putea admira, degusta si achizitiona de la invitatii speciali ai festivalului.
Duminica se va gati cel mai mare gulyás din regiune, ceaunul special de 1500 litri va fi adus chiar din Ungaria de prietenul organizatorilor si al sibienilor, domnul Csányi Sándor, regele gulyásului. Inscrierile pentru concurs se deruleaza deja prin intermediul formularului regasit pe site-ul Szeben.ro. Castigatorii concursului din data de 7 iulie din Sibiu vor putea participa la Festivalul Gulyás-ului din Szolnok, Ungaria.