Maine, 22 septembrie a.c., in cadrul Weinfest are loc relansarea brandului “Ambrosi”. Evenimentul este programat la ora 13:00, in Casa Schuller, in cadrul expozitiei “Medias, vechea Metropola de vin a Transilvaniei”.
Michael Ambrosi sen, Michael Ambrosi si mai tarziu Alfred Ambrosi au pus umarul la dezvoltarea domeniului viiticol prin infiintarea de culturi vaste de vite de vie altoite.
Seniorul Michael Ambrosi a fost o personalitate marcanta a sasilor transilvaneni si a comitetului director al Asociatiei „Siebenbürghische sächsische Landwirtschaftsverein”(sef al comisiei de viticultura). Viticultorul s-a nascut in 26 ianuarie 1862 in comuna Tirnava, judetul Sibiu si a urmat cursurile gimnaziale la Medias. A fost membru in Parlamentul Romaniei, dupa Unirea de la 1 Decembrie 1918, reprezentant al Cercului electoral Bazna. A decedat in Medias, la 18 martie 1933.
Ambrosi a fost Presedintele Asociatiunii Sasesti de Viticultura din Transilvania, a detinut Pepinierele de la Aiud, actuala Statiune de cercetare pentru Vinificatie de la Blaj, depozitele de vin de la Medias si a fost asociat al Principelui Stirbey la Pepinierele de la Buftea. Astfel el a pus umarul la replantarea Transilvaniei, si impreuna cu Principele Stirbey a Tarii Romanesti si a Tarilor Baltice. De asemenea el este cel care in 1928 a dat numele actual soiului de struguri Feteasca Regala aparut la Danes sub numele de Danasana.
Juniorul Michael Ambrosi (1880-1940) s-a nascut in comuna Tirnava si a urmat cursurile Scolii Agricole Medias si apoi ale unei Scoli Superioare de Viticultura din Ungaria. In 1902 a pus bazele unei Scoli de Vita si Pomi la Aiud, care devine cea mai mare intreprindere de profil a vremii, din Transilvania. Intre anii 1933-1934 a fost primar al Mediasului. Ca o recunoastere a activitaţii sale, este onorat cu funcţia de presedinte al Societaţii de Pomicultura si Viticultura din Romania si i se decerneaza Crucea Ordinul „Meritul Agricol” in grad de cavaler.