80 de liceeni cu performante deosebite la nivel national si international, din 42 de localitati din Romania, se intalnesc in perioada 2-8 septembrie in mijlocul tarii, la Brasov si Sibiu, la cea de-a sasea editie a Champions United. Ei fac parte din „Creatori de viitor” – o comunitate a tinerilor cu performante deosebite din tara noastra, construita incepand cu anul 2014 de Asociatia 11even cu sprijinul Kaufland Romania.
Programul reuneste momentan peste 500 de tineri exceptionali, unii dintre ei fiind acum studenti sau absloventi ai unor universitati de top din Europa si SUA.
Printre participantii selectati anul acesta, din sute de aplicanti, se numara Maria Iordache, de la Colegiul National „Nicolae Balcescu” din Braila, medaliata cu bronz la Olimpiada Internationala de Astronomie (2018); Malina Constantinescu, de la Colegiul National Iasi, medaliata cu argint la Olimpiada Internationala de Stiinte a Uniunii Europene (2019); Delia Dumitrescu, de la Colegiul National „Ion Minulescu” din Slatina, medaliata cu aur la Olimpiada Internationala de Geografie a Europei Centrale, Sudice si de Sud-Est (2019); Mara Ungurean, de la Colegiul de Arte „Sabin Dragoi” din Arad, autoare a unei carti pentru copii si a unor expozitii personale si colective, laureata cu trei premii la cel mai mare salon de caricatura si arta satirica din lume; Sandra Saade, de la Colegiul National Iasi, medaliata cu bronz la Olimpiada Internationala de Chimie Mendeleev (2019).
Editia din acest an a evenimentului Champions United se concentreaza pe o tematica foarte interesanta: „orasul si comunitatea viitorului”, iar cei prezenti – deopotriva participanti si mentori – vor putea aborda atat aspecte care tin de arhitectura, cultura, business, tehnologie, mediu academic, cercetare etc, cat si aspecte care tin de relatiile dintre locuitorii orasului – rolul individului in comunitate, rolul visatorilor si al liderilor, valorile care pot schimba o societate.
Astfel, pe langa multe momente alocate distractiei si interconectarii participantilor – un treasure hunt tematic in Brasov, dar si unul organizat in Sibiu, 2 orase ofertante architectural si cultural – organizatorii vor dedica o zi descoperirii unor obiective unice pe traseul BrasovSibiu, finalizata cu un picnic in sura. Agenda include si traditionala gala a performantei in educatie, eveniment care va avea loc anul acesta in superbul decor al Muzeului Astra din Sibiu.
Elementul central al celor 7 zile de eveniment il reprezinta sesiunile „TransForm”, in care se realizeaza conexiunea intre participanti – „creatorii de viitor”, cu „creatorii de prezent” – invitati care pot sa fie un model viabil pentru ei, cu valori autentice si care pot raspunde si la intrebari de tipul „De ce sa aleg Romania?” (peste 70% dintre liceenii selectati de noi si-au marturisit intentia de a pleca din tara).
La editiile anterioare, intre acesti mentori s-au regasit invitati precum Tibi Useriu (ultramaratonist), Doina Hendre Biro (Doctor in Istorie Moderna a Universitatii Paris IV Sorbonne), Sebastian Vaduva (Director Grifftits School of Management), Rares Pamfil (absolvent al Harvard University, masterand la University of Oxford), Cezar Grigore (Imperial College London), Dan Isai (fondator si CEO al Salad Box), Teodora Migdalovici (The Alternative School of Creative Thinking), Tiberiu Moisa (Director General Adjunct Banca Transilvania) sau Alexandru Farcas (Presedinte Chimica Orastie).
Anul acesta, printre invitati se numara Michael Bulzan – antreprenor si Regional Director la Duke’s Fuqua School of Business, Marian Ruben – antreprenor, fondator UtilBen, Catalin Stoica – jurnalist si trainer in leadership, sau Ioana Ciuban – Fondator Este Film. Alaturi de o echipa de profesori ai Universitatii Lucian Blaga din Sibiu, participantii vor putea lua parte si la sesiuni interactive pe domenii de interes, de la antreprenoriat, la cercetare, de la medicina la tehnologie.
La aceasta editie a Champions United organizatorii vor demara si un program de burse, pentru o parte din participanti. Totodata, liceenii de la Champions United vor avea posibilitatea de a intra intr-un program de mentorat post-eveniment, prin care timp de 6 pana la 12 luni vor avea sansa unui dialog lunar cu mentorul ales, pe diverse teme de dezvoltare personala si profesionala.