Medieşeanul Ovidiu Dan ne propune la începutul acestui an două cărţi noi. Este vorba despre “Părtaşi la Egregoră” şi “Dinspre pisc, coboară negura…”.
“Prima dintre ele conţine 24 de analize a unor situații din lungul istoriei, naţionale şi universale, neclarificate pe deplin, devenind asfel, pe lângă ineditul lor şi un scurt manual/ghid în felul cum autorul privește şi analizează aspectele ezoterice.
A doua lucrare continuă seria dedicată misterioaselor decese a unor scriitori ( I. P. Culianu, C. Dima-Drăgan, H. Siegmund) şi este o părerea a detectivilor firmei „Fox Investigation”, despre enigmele din jurul morții lui Marin Preda.
Aceste două cărţi au fost tipărite cu sprijinul domnului editor Firiță Carp si a domului Petrică Gavrilă, patronul tipografiei „Cormina Print” din București”, mi-a spus Ovidiu, care locuieşte în Olanda.
Scriitorul Ovidiu Dan ( *1953, Arghișu – Cluj) este licențiat în Drept. A lucrat mai mult de două decenii în sectorul privat, fiind detectiv particular la firma Fox-Investigation din Regatul Țărilor de Jos, specializîndu-se în cercetarea organizațiilor și a serviciilor secrete.
Pe lîngă studii, articole și eseuri publicate în diferite reviste de specialitate din Olanda și România, este și autorul unor cărți cu genuri literare diferite:
- Reportaje de investigație: Cu troika pe un bulevard în pantă: O părere despre moartea l u i I.P. Culianu (2001), Un raport pentru orbi (2007), În căutarea egregorei (2011), Egregora de la Dumbrăveni (2011), Egregora de la Lugoj (2012), Egregora de la Mediaș (2014), Paris (2016), Ordinul Hora (2018), Părtași la Egregoră (2020), Dinspre pisc, coboară negura: O părere despre moartea scriitorului Marin Preda (2020).
- Romane : Turre Pitz ( 2 0 1 0 ), Divorț întîrziat (2011), Trece dracul prin oraș!… c) Colectiv de autori: Masoneria în Transilvania (ed. a III-a) 2010.
Permalink