Festivalul Enescu la Sibiu a invitat publicul și organizațiile din oraș – publice sau private – să ia o pauză de 5 minute de la ritmurile cotidiene, pentru a marca 140 de ani de la nașterea celui mai important muzician român. „Balada”, una dintre cele mai sensibile și recunoscute creații enesciene, s-a auzit astăzi, de la ora 12:15, în diferite locații din Sibiu și împrejurimi, la apelul Asociației Culturale Play.
Proiectul „Sunetul Iubirii”, inițiat de Festivalul Internațional George Enescu și amplificat la nivel local de Festivalul Enescu la Sibiu, și-a propus să-l onoreze pe marele compozitor fără cuvinte mari, fără discursuri, ci prin ceea ce acesta a iubit cel mai mult – muzica – și în felul în care și-a trăit viața – cu modestie și cu generozitate pentru semeni.
Una dintre cele mai emoționante lucrări ale lui George Enescu, „Balada”, a fost difuzată simultan în semn de prețuire a marelui compozitor în 15 locații din Sibiu și împrejurimi. Printre cei care și-au dorit să împărtășească cu generozitate „Sunetul Iubirii”, se regăsesc instituții publice, centre comerciale, organizații media, companii, restaurante și cafenele.
Dintre partenerii locali care s-au arătat deschiși proiectului, menționăm: Promenada Sibiu, Shopping City Sibiu, Habermann Markt, CineGold, radio-ul intern Romgaz, Eveniment FM, Eveniment TV, Sweet TV, locațiile Hochmeister, Atrium Cafe, Kulinarium, Einstein Cafe și Radio Ring Mediaș.
În fiecare dintre aceste locații, la ora 12:15 fix, a fost difuzată „Balada pentru vioară și orchestră op. 4a” compusă de George Enescu între 1895-1896, în interpretarea faimosului violonist David Garrett și a Filarmonicii din Monte Carlo, sub bagheta regretatului Gianluigi Gelmetti.
La nivel național, proiectul a reușit să angreneze parteneri importanți: o serie de instituții publice (Primăria Generală a Municipiului București, Biblioteca Metropolitană București, Muzeul Național al Literaturii Române, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Odeon), organizații media care au inclus în programul lor momentul dedicat lui George Enescu (TVR 1, TVR 3, Radio România Actualități, Radio România Muzical, Radio România Cultural, RFI România, Europa FM) și centre comerciale. Nu în ultimul rând, înregistrarea a fost transmisă în mediul online pe site-ul festivalulenescu.ro, pe pagina de Facebook a festivalului și pe cele ale partenerilor media.