In zilele urmatoare, judetul Sibiu va promova la Viena un nou titlu,”Regiune Gastronomica Europeana 2019”. In 2007, judetul Sibiu a participat pentru prima data la Targul de Turism din Viena, pentru a promova programul ”Capitala Culturala Europeana”.
Dupa zece ani, in perioada 12-15 ianuarie 2017, la infodesk-ul Sibiului din standul Romaniei se va promova titlul ”Sibiu-Regiune Gastronomica Europeana 2019”. Titlul va fi promovat prin insasi gastronomia locala, prin intermediul unui live cooking-show facilitat de Biroul de promovare a Romaniei la Viena.
Avand in vedere ca sezonul turistic pentru straini incepe odata cu sarbatorile Pascale, ce vor fi celebrate anul acesta impreuna de credinciosii ortodocsi, catolici si protestanti, meniul propus de My Transylvania si Slow Food Sibiu este drob de miel traditional cu salata de sfecla rosie. Brosura Sibiu City Meniu si brosura producatorilor locali vor fi oferite vizitatorilor pentru a-i introduce in specificitatea culinara locala.
Vizitatorii vor afla informatii despre agenda cu evenimente gastronomice 2017 si despre programe gastronomice, care vor completa oferta cultural-turistica a regiunii prezentata prin brosurile ”Sibiu-Hermannstadt. Tanar din 1191”, ”Experiente noi in sudul Transilvaniei”, harti si cataloage ale operatorilor turistici. Toate brosurile sunt disponibile in format electronic aici.