In data de 25 ianuarie 2017, la Atena, va avea loc decernarea oficiala a titlului de Regiune Gastronomica Europeana judetului Sibiu pentru anul 2019 oficiata de Institutul International de Gastronomie, Cultura, Arta si Turism. Aceasta este ultima etapa in obtinerea titlului, care a fost precedata de depunerea dosarului de candidatura in luna iulie 2016 si gazduirea in luna septembrie 2016 a vizitei juriului international, care a analizat dosarul de candidatura si a descoperit la fata locului motivele pentru care judetul Sibiu merita acest titlu.
Ceremonia de decernare va fi precedata in data de 24 ianuarie de festivitatea de transmitere a titlului de Regiune Gastronomica de la regiunile care au purtat acest titlu in 2016 (Minho – Portugalia si Catalonia – Spania) catre cele care il vor purta in anul 2017: Aarhus/Danemarca Centrala, Riga–Gauja (Letonia), Lombardia de Est (Italia).
Sibiul este membru al platformei Regiune Gastronomica Europeana din anul 2014 prin Primaria Muncipiului Sibiu, iar dosarul de candidatura a fost realizat de un consortiu de parteneri, format din Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu, Primaria Municipiului Medias, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu si Asociatia Judeteana de Turism Sibiu. Sibiul va fi reprezentat la cele doua evenimente de o delegatie formata din reprezentati ai institutiilor care formeaza consortiul amintit.