Stiam de mai mult timp ca mediesenii vor avea cat de curand un nou loc unde sa savureze o cafea. Dupa sarbatori, am trecut sa vad despre ce este vorba si am avut placerea sa fiu oaspetele lui Mihai.
Mihai Tiberiu este un tanar din Tarnaveni, dar a descoperit pasiunea de a fi barman sau barista, in Cluj-Napoca. In orasul de la poalele Feleacului, s-a specializat, a facut un curs acreditat international si, de trei ani de zile, are bucuria sa-si incante oaspetii cu o cafea de calitate. Momentan, lucreaza la Olivo, care au si o prajitorie unde este prajita si cafeaua pe care o serveste la Medias, superioara calitativ fata de alte produse care sunt pe piata.
Din discutia pe care am avut-o la The Bean, Mihai mi-a spus ca iubeste ceea ce face si ca persoanele care intra in cafenea nu sunt clienti, ci sunt oaspetii lui. Vrea ca fiecare oaspete sa fie multumit si sa aiba o experienta placuta la The Bean. Comanda se face la bar, unde barmanul prepara la vedere produsul, discuta cu oaspetele si il face sa aprecieze si sa cunoasca indeaproape lumea cafelei. Cei de la The Bean asteapta din partea oaspetilor reactii cat mai prompte, pentru a-si imbunatati calitatea serviciilor.
Cu aceeasi ocazie, am aflat ca, in Romania, nivelul de bartending si al serviciilor este mai ridicat in cinci orase: Cluj-Napoca, Bucuresti, Iasi, Sibiu si Timisoara, dar Mihai vrea sa se implice mai mult in dezvoltarea serviciilor si a bartending-ului in orasele mai mici. Intentioneaza sa deschida astfel de cafenele in Blaj sau Sighisoara si sa arate oaspetilor sai cum se serveste o cafea buna, fara sa fie toxica (datorita modului gresit de preparare).
Ca exemplificare, Mihai mi-a pregatit o cafea.
Pe langa cafea, la The Bean (str. Petofi Sandor nr.2) poti savura si limonada, cocktail-uri sau o bere speciala “Hophead”, in trei sortimente. Daca esti pe fuga, este posibila si varianta “Coffe to go”, sau la diferite evenimente poti avea si un cocktail bar The Bean.
Permalink
O știre absolut binevenită. Am să-i trec pragul cât de curând. Pentru că unii vor să se trezească din mahmureală, iar alții să întârzie „la o cafea”, completează știrea și cu orarul când cafeneaua poate fi vizitată.