Asociatia „De-a Arhitectura“, alaturi de Primaria Municipiului Medias, va invita in data de 5 iunie 2019, la expozitia de final de an a claselor „De-a arhitectura din Medias“. Evenimentul se va desfasura la Muzeul Municipal Medias, iar principalii participanti vor fi elevii clasei I de la Scoala Gimnaziala nr.7, indrumati de invatatoarea Iulia Serban si elevii clasei a III-a Step by Step de la Scoala Gimnaziala nr.4, indrumati de invatatoarele Pex Simona Felicia si Marcu Liliana Maria, toti acestia urmand unul dintre programele asociatiei in anul scolar 2018-2019.
Cu sprijinul Primariei Medias, expozitia va putea fi vizitata gratuit de catre toti cei interesati, in data de 5 iunie, la Muzeul Municipal Medias, str. Mihai Viteazul, nr. 46, intre orele 10:00 si 12:00, când se va desfasura si un micro-atelier cu teme surpriza din cadrul programului „De-a arhitectura“. De asemenea, premierea participantilor va avea loc la ora 11:00.
Expozitia de la Medias sarbatoreste rezultatele procesului educational desfasurat de elevi pe perioada anului scolar,alaturi de tandemul cadru didactic-arhitect indrumator, si prezinta creatiile copiilor, de la cei mai mici la cei mai mari, materializate prin machetele oraselor imaginate de ei.
Programa scolara pentru disciplina optionala „De-a arhitectura. Educatie pentru
arhitectura si mediu construit“ propune o abordare interdisciplinara, care imbina elemente de educatie tehnologica, matematica, abilitati practice, limba româna, alfabetizare digitala si istorie comunitara, subsumându-le in acelasi timp unor elemente de educatie civica. Dincolo de tematica propusa, noutatea disciplinei vine din activitatile practice derulate. Metodele de lucru folosite sunt: jocuri creative pentru dezvoltarea simtului de observatie si a inteligentei artistice si tehnice, jurnal de invatare, jurnalul preferintelor, discutii de grup, discutii ghidate, lucrul in echipa, prezentari interactive. Mijloace de exprimare folosite sunt: desen, fotografie, colaj, lucrul in 3 dimensiuni, exprimare orala si in scris. Programul presupune dezvoltarea abilitatilor de investigare, analiza si critica, de sinteza, reprezentare, exprimare si de a face conexiuni, a imagina, a inventa si de a comunica idei. Programele se desfasoara la nivel national ca optional sau extracurricular si sunt gratuite.