Regiunea Sibiu participa de azi, 22 februarie a.c., la Targul de Turism al Romaniei cu un stand unic, sub egida Programului Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019.
Programul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019 va fi tema centrala a participarii regiunii Sibiului la Targul de Turism al Romaniei, care va avea loc la Romexpo Bucuresti in perioada 22 – 25 februarie. Prin efortul financiar al Consiliului Judetean Sibiu, al Primariei Sibiu si al Primariei Medias si cu ajutorul logistic al echipei Muzeului ASTRA, standul Sibiului masoara 146 de metri patrati si va fi amenajat pentru demonstratii de live cooking cu zona de gatit si gradene pentru public, dar si cu spatii destinate informarii si discutiilor cu vizitatorii.
Galerie foto realizata cu ajutorului lui Cornel Posea.
Pe durata celor patru zile ale Targului, alaturi de oferta destinatiei turistice Sibiu, publicul va putea urmari in stand 13 animatii culinare pregatire de bucatari si producatori locali din judetul Sibiu, urmate de degustari ale produselor pregatite. Doua dintre animatii vor fi realizate de o echipa de studenti ai Universitatii Lucian Blaga din Sibiu. Sesiunile de live-cooking vor prezenta alternativ retetele traditionale reinterpretate si retete traditionale consacrate, iar preparatele culinare vor fi insotite si de degustari de bere si vin produse in regiunea Sibiului.
Vizitatorii in standul Sibiului vor avea ocazia sa deguste carnatii de Mangalita, placinta cu urda numita popular “varzar”, balmos, jintita, tocana de oaie, pastrav, ciolan afumat cu fasole dar si o “zeama de 3 minute”, pregatita mai demult de tarani, consistenta si usor de gatit.
Mediasului este reprezentat de chef Marius Urian, proprietarul resturantului La Turn. Printre preparatele pe care le gateste la targ se afla si “Zama de 3 minute”, pe care a prezentat-o si in cadrul emisiunii “Romania Delicioasa”, realizata de bunul sau prieten, Razvan Exarhu. Prezentarea are loc vineri, 23 februarie a.c., de la ora 16:00.